O školi mira

     Škola mira završna je faza dvodnevnog izleta učenika, s ciljem da učenici iz Vukovara odu s razumijevanjem vrijednosti mira i tolerancije. Škola mira želi učenicima prenijeti pozitivno ozračje u kojemu će se oni razvijati kao odgovorni građani i građanke svjesni neophodnosti uvažavanja različitosti i njegovanja trajnog mira. Moć prošlosti od velike je važnosti u izgradnji pravedne i mirne budućnosti.
Mir nema alternative, jer mir nije samo odsustvo oružanih sukoba i ratnih događanja već i trajni proces uspostave uzajamnog povjerenja i međusobnog uvažavanja, a važno je da učenici s tom spoznajom završe svoj posjet. Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar” uvijek će biti otvorena za izgradnju odnosa s drugim kulturama i radit će na uspostavi povjerenja i suradnje različitih nacionalnih struktura.
Tijekom provedbe pilot-projekta školske godine 2014./2015., kao gosti predavači u Školi mira sudjelovali su: predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, Vlada demokratskog jedinstva 1991./1992., izaslanik ministra obrane general pukovnik Mirko Šundov, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić, bivša ministrica i ravnateljica VII gimnazije Zagreb Ljilja Vokić, hrvatski olimpijac Tomislav Karlo, saborska zastupnica Vesna Škare Ožbolt i predavač na Filozofskom Fakultetu u Splitu doc. dr. sc. Edi Miloš.

  • IMG_0733
  • IMG_1254
  • IMG_1263
  • IMG_479400000
  • IMG_479400000